Wasmachine verhuizen? Snel en professioneel

Een wasmachine verhuizen, verplaatsen of transporteren is zo eenvoudig nog niet. Het zijn nogal zware, grote, logge en onhandige apparaten. Zo'n zware klus kunt u beter over later aan de professionele verhuizer. Smaragd Express is een expert op het gebied van witgoedtransport. Wij vervoeren uw wasmachine door heel Nederland.

Smaragd Express dé expert in wasmachine verhuizen

Wij zijn van oorsprong een transportbedrijf. Spullen vervoeren van A naar B zit ons in het bloed. Naast wasmachines vervoeren wij bijvoorbeeld ook meubels, piano's etc. Door onze kennis en ervaring kunnen we met een gerust hart zeggen dat wij een expert zijn op het gebied van een wasmachine verhuizen. Onze verhuisservice vervoert uw wasmachine naar elke gewenste plek in Nederland, maar ook door heel Europa. Dat doen we tegen zeer scherpe en concurrerende prijzen. Dat maakt Smaragd Express ook bij mensen met een kleine portemonnee tot een geliefd verhuisbedrijf. Wij houden het graag eenvoudig en duidelijk voor onze klanten. Bij ons geen lokkertjes, kleine lettertjes of verrassingen achteraf. In onze offerte staat altijd direct de eindprijs vermeld.

Offerte aanvragen wasmachine verhuizen

Als u gebruik wilt maken van onze wasmachine verhuisservice dan ontvangen wij graag in uw offerteaanvraag de volgende gegevens:

 • Gaat het om een woonhuis of flat of combinatie daarvan?
  Dit is voor ons de basisinformatie. Zo weten we precies hoe de verplaatsing van A naar B eruit gaat zien.
 • Is er een lift aanwezig in de flat?
  Bij afwezigheid van een lift kunnen wij ook gebruik maken van een verhuislift. Op die manier wordt uw wasmachine snel en veilig via het raam of balkon naar binnen of buiten gebracht.
 • Op welke etage en plek staat u wasmachine nu en waar moet deze naartoe?
  Van begane grond naar begane grond is uiteraard de meest eenvoudige optie. Het kan echter ook zijn dat de wasmachine van een benedenwoning naar een flat moet worden verhuisd of van een zolderverdieping op het oude adres naar de keuken op de nieuwe bestemming.
 • Met welke obstakels krijgen onze verhuizers te maken?
  Hoe meer wij van tevoren weten welke obstakels er eventueel aanwezig zijn in uw woning, hoe beter wij een inschatting kunnen maken op welke manier wij uw wasmachine het snelst en veiligst kunnen verplaatsen. Zo is het bijvoorbeeld voor ons belangrijk om te weten hoe steil uw trap is en of uw wasmachine wel door het trappengat past! Vooral in steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn er nog veel woningen met (smalle) draaitrappen. We vragen onze klanten daarom altijd van tevoren even op te meten wat de afmetingen van het trappengat zijn. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk!

Hoe wordt de eindprijs voor uw wasmachine verhuizen berekend?

Een wasmachine verhuizen is nooit precies hetzelfde. Bij het vaststellen van de eindprijs moet u rekening houden met verschillende factoren die zowel gelden voor het ophaal- als aflever adres.

Verschil tussen het ophaal- en afleveradres

Is er verschil tussen het ophaal- en afleveradres? Dan is dit van invloed op de eindprijs. Een verhuizing van een benedenwoning naar een flat (of vice versa) brengt weer andere kosten met zich mee dan wanneer zowel ophaal- als afleveradres zich op de begane grond bevinden.

Wel of geen verhuislift?

Wanneer het in uw (etage) woning onmogelijk is om de wasmachine over de trap naar boven of beneden te brengen, kunnen wij gebruik maken van een verhuislift. Prijzen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar. Voor meer informatie kunt u ons altijd even bellen of een berichtje sturen.

Voordelig uw wasmachine verhuizen

Welke eindprijs ook uit de offerte komt, we zijn er zeker van dat u nergens zo'n voordelige prijsopgave ontvangt als bij Smaragd Express. Als u de tijd heeft, dan kunnen wij het transport van uw wasmachine combineren met een bestaande rit uit de planning. Dat pakt voor u extra goedkoop uit! Deze voordelige optie is vooral aantrekkelijk wanneer er geen grote haast is bij het vervoeren van uw wasmachine. Ook als u wel zo snel mogelijk uw wasmachine wilt laten verhuizen, bieden wij een scherpe prijs en plannen we de verhuizing in op de voor u meest geschikte datum.Zodra wij u aanvraag hebben ontvangen, sturen wij u binnen één werkdag een offerte naar uw e-mailadres

Wat komt er kijken bij een wasmachine verhuizen?

U kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf uw wasmachine te verhuizen / vervoeren. Er komt echter heel wat bij kijken. Een wasmachine verhuizen is minder eenvoudig dan u misschien denkt. Laten we eens kijken waar u allemaal rekening moet houden wanneer u zelf uw wasmachine wilt verhuizen.

 • De verhuizing begint bij het ontkoppelen van de stroom en de watertoevoer. Vooral dat laatste is belangrijk, zodat al het water uit de wasmachine kan lopen. De uitgelekte slang moet met het uiteinde omhoog aan de zijkant van de wasmachine worden vastgemaakt. Op die manier wordt voorkomen dat er toch nog water uit de wasmachine kan lekken.
 • Ook moet u controleren of er binnen in de wasmachine nog water is achtergebleven. Al het overtollige water zorgt tenslotte alleen maar voor meer gewicht. Om hier achter te komen kunt u het beste de wasmachine op een verhoging of een traptrede zetten. Hierdoor wordt het mogelijk om deze te kantelen. Door het filter open te schuiven dat zich achter een klepje aan de onderkant van de machine bevindt, vangt u het resterende water in een teiltje of emmer op. Zodra er geen water meer uitkomt, kunt u het filter weer sluiten.
 • Heel belangrijk bij het verhuizen van een wasmachine is dat u de trommel vastzet. Dat is echt noodzakelijk want de trommel is namelijk erg kwetsbaar. Doet u dit niet dan kan de trommel ernstig worden beschadigd. In het ergste geval komt u dan met een kapotte wasmachine op het nieuwe adres aan. Dat wilt u uiteraard voorkomen. U kunt ervoor zorgen dat de trommel niet gaat bewegen door deze met beugels, bouten en pinnen vast te zetten. Deze krijgt u bij aankoop van een wasmachine meestal standaard meegeleverd. Bent u de beugels, bouten of pinnen kwijt? Dan kunt u als alternatief de bovenkant van de wasmachine eraf halen en de open ruimte rond de trommel vullen met handdoeken of een kussen. Ook in dat geval blijft de trommel goed op zijn plek zitten tijdens het verhuizen van uw wasmachine.
 • Het is ook aan te raden om de buitenkant van uw wasmachine te beschermen. Niet alleen voorkomt u daarmee krassen op het apparaat, ook uw muren, deurposten en leuningen zullen er blij mee zijn. U kunt hiervoor bubbeltjesplastic gebruiken of een ander soort beschermfolie. Ook een deken zorgt al voor bescherming.
 • Tijdens het verplaatsen van de wasmachine is het de bedoeling dat deze rechtop blijft. Dit geldt ook als u ervoor kiest om de wasmachine over een trap naar beneden of boven te sjouwen. Eén persoon zal de machine aan de onderkant moeten vasthouden en een ander aan de bovenkant. Let er wel op dat wasmachines nogal onhandige apparaten zijn als het gaat om het tillen ervan.
 • Het tillen van de machine is een vak apart. Houd er rekening mee dat de gemiddelde wasmachine al gauw tussen de 80 en 100 kilogram weegt. Dat gewicht kan bij een merk als Miele zelfs oplopen tot wel 130 kg! U moet ervoor zorgen dat u tijdens het tillen uw rug recht houdt. Voor veel mensen lijkt het misschien veel natuurlijker om dit met een kromme houding te doen. Dit is echter heel slecht voor uw rug. Wie geen ervaring heeft met het tillen van zulke zware apparaten kan zich lelijk bezeren.
 • Gaat u de wasmachine vervoeren met een bestelbusje of een aanhangwagen, dan is het van belang dat deze goed recht staat en stevig is vastgebonden. Het is niet de bedoeling dat de wasmachine onderweg gaat schuiven.
 • Eenmaal op de plaats van bestemming volgt hetzelfde proces, maar dan in omgekeerde volgorde.

Waarom kiezen voor een professioneel verhuisbedrijf

Al met al komt er dus heel wat kijken bij het verhuizen van een wasmachine. Bent u na het lezen van bovenstaande verhuistips er nog steeds van overtuigd dat u zelf uw wasmachine wilt verhuizen of laat u dit toch liever over aan de vakkundige en ervaren verhuizer? Bij Smaragd Express hebben wij al heel wat mensen geholpen met het verhuizen van een wasmachine. Onze scherpe prijzen maken het extra aantrekkelijk om het zware werk over te laten aan onze vakmensen. Kiezen voor Smaragd Express heeft tal van voordelen. We zetten ze nog even voor u op een rij:

 • Wij beschikken over de juiste materialen om een wasmachine verhuizen, snel, correct en veilig te laten verlopen.
 • Wij nemen alle voorzorgsmaatregelen om uw wasmachine optimaal te beschermen tijdens het verplaatsen en vervoeren. Uiteraard garanderen wij dat deze heelhuids op de nieuwe bestemming aankomt. Waarom zou u het risico lopen dat uw wasmachine beschadigd raakt of misschien zelfs niet meer werkt?
 • Onze vakmensen weten precies hoe zij een wasmachine moeten tillen. Zij gebruiken daarvoor de juiste technieken. Waarom zou u zelf al die moeite doen en het risico lopen op eventuele rugklachten? Ook beschikken zij over verschillende hulpmiddelen zoals tilbanden en een steekwagen. Tilbanden bijvoorbeeld zijn speciaal gemaakt om lichamelijke klachten bij het tillen te voorkomen. Met een steekwagen is het eenvoudiger om de wasmachine gemakkelijk over een hoge drempel of een trapje naar boven te tillen.
 • Wij kunnen ook gebruik maken van een verhuislift. Op die manier verplaatsen wij snel en veilig uw wasmachine via het raam of balkon van en naar elke gewenste verdieping. Daarmee bespaart u een hoop tijd.
 • Ook bij aan- of verkoop van een tweedehands wasmachine bieden wij een praktische en snelle oplossing voor het verplaatsen en het transport. Profiteer van onze speciale Markplaats service. Wij vervoeren uw aankoop snel en veilig naar elke gewenste plek in Nederland en Europa.

Wasmachine verhuizen? Laat ons het zware werk doen!

Smaragd Express staat voor snel, professioneel, flexibel, makkelijk, goedkoop en wij verhuizen door heel Nederland. Wij doen graag het zware werk voor u. Wilt u een wasmachine verhuizen? Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan.

Heeft u eerst nog wat vragen over het verhuizen van uw wasmachine? Bel ons gerust op: 085 - 06 53 750

 • Dennis Baltes
  Prima bedrijf, zeer zeker aan te bevelen. Ze hebben een orgel voor mij van Hollandscheveld naar Meppel gebracht.
  Dennis Baltes
 • Mej Mulder
  De mannen heben netjes me buffetkast van Vianen naar De Meern vervoert zonder problemen en me buffetkast staat weer netjes in me keuken.
  Mej Mulder
 • Elly Brasser
  Bankstel kon de volgende dag al worden opgehaald bij de vorige eigenaar. Omdat het bankstel op de 1e etage niet door de deur kon, moest er daarna ook nog een tillift worden geregeld. Alles een week later super vlot, en op de afgesproken tijd vakkundig geregeld.
  Denken met je mee en komen hun afspraken na, en dat alles voor een zeer redelijke prijs. Kortom een top bedrijf die ik bij iedereen die vervoer nodig heeft van harte kan aanbevelen. Ga zo door jongens!
  Elly Brasser
 • Natascha
  Een grote kast, bed met twee nachtkastjes en tafeltje verhuist. En betaalbaar!! Correctheid van de medewerkers, goede terugkoppeling en goede planning!
  Natascha
 • Stephanie
  Ze hebben mijn piano verhuisd en met een verhuislift op de etage gebracht. Ik raad ze echt bij iedereen aan. Top bedrijf! Ze zijn super snel met offerte verzending, transparant en duidelijk.
  Stephanie
 • Sophia Gulmetov
  Ik heb een eethoek laten vervoeren via Smaragd express en ik ben heel tevreden over hun service. Goede communicatie via mail en telefoon en aardige mensen . Helemaal top!
  Sophia Gulmetov
Secured By miniOrange