Piano verhuizen? Laat dat maar over aan Smaragd Express!

Een piano verhuizen is vakwerk. Dat doe je niet zomaar even. Een piano is een kwetsbaar instrument. Als dit niet op een vakkundige manier gebeurt, kan er zomaar schade ontstaan. Het transport van een piano vergt de nodige mankracht. Het gaat hier tenslotte om een groot en zwaar instrument. Wie een piano wil verhuizen, laat dit dan ook over aan de ervaren vakmensen van Smaragd Express. Zij weten door hun kennis en ervaring als geen ander hoe je een dergelijke klus moet aanpakken. Of uw piano nu in een woonhuis of flat staat, zich op de begane grond bevindt of op een andere verdieping, wij vervoeren deze veilig en snel van A naar B.

Smaragd Express vervoert piano's door heel Nederland

Het verhuizen van piano's is een van onze specialismen. Onze Meubel Taxi brengt uw piano naar elke gewenste plek in Nederland, maar ook door heel Europa. Dat doen we tegen zeer scherpe en concurrerende prijzen. Daarmee is Smaragd Express ook bij mensen met een kleine portemonnee een gewild verhuisbedrijf. Bij Smaragd Express houden we het graag simpel en transparant. Bij ons geen voorrijkosten, kleine lettertjes of verrassingen achteraf. In onze offerte ziet u altijd direct de eindprijs.

Offerte aanvragen piano verhuizen

Bij het vaststellen van de eindprijs moet u rekening houden met verschillende factoren. Een piano verhuizen verloopt elke keer weer net even iets anders. Dat hangt van de situatie af. Zo spelen onder meer de omvang en het gewicht van de piano een rol. Ook is de plek waar uw piano nu staat en waar deze naar toe moet van invloed. We zetten de belangrijkste factoren die bepalend zijn voor de prijs even op een rij:

Gaat het om een horizontale of een vleugelpiano?

Een horizontale piano is kleiner van omvang en neemt veel minder ruimte in beslag dan een vleugelpiano. Hierdoor zijn ze in de meeste gevallen wat makkelijker te hanteren. Bovendien zijn vleugels wat gewicht betreft een stuk zwaarder. Een vleugel weegt gemiddeld tussen de 350 en 550 kilo, voor de horizontale piano is dat tussen de 200 en 300 kilo. Dit houdt in dat het verhuizen van een vleugel meestal een extra ingewikkelde klus is die vraagt om een uiterst secure en vakkundige behandeling.

Gaat het om een woonhuis of een flat?

Het spreekt voor zich dat een piano die zich op de begane grond van een woonhuis bevindt, over het algemeen eenvoudiger is te verplaatsen dan wanneer die op een hogere verdieping staat.

Is er een lift aanwezig in de flat?

Als de piano moet worden vervoerd van of naar een flat is het belangrijk om te weten of er een lift aanwezig is in het gebouw. En of deze lift voldoende ruimte biedt om er een piano in te plaatsen. In sommige gevallen als de trappen recht zijn zonder knik, is het meestal wel mogelijk om de piano via de trap te verhuizen. Is dat niet het geval, dan maken we gebruik van een verhuislift.

Hoeveel personen moeten wij inzetten?

Afhankelijk van hoe zwaar uw piano is en hoe ingewikkeld het is om uw piano te verhuizen, kunnen wij bepalen hoeveel mensen er nodig zijn om de klus te klaren.

Met welk soort obstakels hebben we te maken?

Hoe egaler het oppervlak is waarover de piano wordt verplaatst, hoe eenvoudiger het is om uw instrument te verhuizen. Obstakels zijn o.a (hoge)drempels of grind op het tuinpad, maar ook gras en los zand zorgen ervoor dat wij extra handelingen moeten verrichten met speciaal daarvoor geschikte materialen.

Is er verschil tussen het ophaal- en afleveradres?

Dit is ook bepalend voor de eindprijs. Van benedenwoning naar flat (of vice versa) brengt weer andere kosten met zich mee dan wanneer zowel ophaal- als afleveradres zich op de begane grond bevinden.

Voordelig uw piano verhuizen

Hoeveel het verhuizen van uw piano uiteindelijk gaat kosten, hangt dus van allerlei factoren af. Maar welke prijs ook uit de offerte komt, we zijn er zeker van dat u nergens zo'n voordelige prijsopgave ontvangt als bij ons bedrijf. U kunt profiteren van een extra voordelige optie wanneer wij het transport van uw piano kunnen combineren met een bestaande rit uit de planning. Dit is vooral aantrekkelijk wanneer het transport niet per se op korte termijn hoeft plaats te vinden. Ook als u wel zo snel mogelijk uw piano wilt laten verhuizen, bieden wij een scherpe prijs en plannen we de verhuizing in op de datum die u het beste uitkomt.

Piano verhuizen door heel Europa

Of uw piano nu in Nederland blijft of over de grens moet worden gebracht, Smaragd Express transporteert uw klavier door heel Europa! Hierbij hanteren wij geen kilometervergoeding. De kosten voor transport ziet u direct terug in de eindprijs.Hoe gaat een piano verhuizen in zijn werk?

Een piano is een kostbaar bezit, tijdens de verhuizing wilt u schade natuurlijk voorkomen. Datzelfde is ook het geval wanneer de piano van eigenaar wisselt. U moet er dan niet aan denken dat de zojuist gekochte piano met krassen en deuken bij u wordt afgeleverd. Bij het verhuizen van een piano komt ervaring en vakmanschap kijken.

Inpakken van de piano

Dat vakmanschap begint al met het inpakken van de piano. Als wij met een verhuislift werken of de piano over een trapje moet, dan pakken wij deze in met verhuisdekens en sealfolie. Wij maken ook gebruik van speciale molton dekens en hoezen. Wij beschikken over drie verschillende op maat gemaakte molton hoezen die wij om uw piano doen wanneer deze naar onze verhuiswagen is gebracht en vervolgens stevig wordt vastgezet. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw dierbare instrument goed beschermd is tegen krassen en andere beschadigingen en veilig en snel naar de nieuwe bestemming wordt vervoerd.

Vloer beschermen

Piano's zijn aan de onderkant meestal voorzien van kleine scherpe wieltjes. Wanneer je de piano gaat verplaatsen, levert dat al gauw krassen op de vloer op. Met behulp van beschermend materiaal kunnen wij voorkomen dat er schade ontstaat aan uw laminaatvloer of plavuizen als wij de piano moeten verschuiven.

Piano optillen

Daarnaast maken we gebruik van een zogenaamd verhuishondje. Met dit plateau op wieltjes is het een stuk eenvoudiger om een zwaar object als een piano te verplaatsen. Ook is het dankzij dit hulpmiddel makkelijker om over drempels of andere obstakels te gaan. Indien nodig plaatsen wij de piano op zijn kant waardoor het vaak makkelijker is om te manoeuvreren in een smalle ruimte. Bij een vleugel demonteren wij ook eerst de poten en vervoeren het instrument vervolgens op zijn kant uit de woning.

Verhuislift

Een piano verhuizen via de trap is in sommige gevallen mogelijk. Vooral wanneer er sprake is van een rechte, brede trap zonder knik. Is dat niet het geval dan biedt een verhuislift uitkomst. Uw piano gaat dan via het raam of balkon naar buiten of binnen. Het tillen van de piano op een verhuislift is precisiewerk en vergt de nodige mankracht. Als het niet mogelijk is om een verhuislift in te zetten dan kan eventueel een hijskraan een oplossing bieden.

Transport van de piano

Als de piano eenmaal uw woning uit is, wordt deze naar de verhuiswagen gebracht. Dit gebeurt vooral bij zware piano's meestal met behulp van een rijplaat. Voor het inladen van de piano maken wij gebruik van een liftplateau dat zich aan de achterzijde van onze verhuiswagen/bakwagen bevindt. Het transport zelf is ook een vak apart. Het is hierbij van groot belang dat het instrument tijdens de rit niet kan verschuiven of omvallen. Daarom wordt de piano vakkundig vastgezet met spanbanden en voorzien van een speciale, door ons op maat gemaakte, beschermende hoes. Nu kan het verhuizen van de piano naar zijn nieuwe bestemming gaan beginnen.

Afleveren van de piano

Wanneer de piano of vleugel is gearriveerd op het nieuwe adres, volgt het proces in omgekeerde volgorde. De verhuizers laden uw instrument uit de verhuiswagen en brengen deze naar de gewenste plek. Tip: denk er van tevoren goed over na waar u de piano geplaatst wil zien worden. Beter dat u in een keer de ideale plek uitkiest dan dat de piano later nog weer moet worden verzet. Net als bij het weghalen van de piano uit de oude woning, leggen wij ook in de nieuwe woning weer speciaal beschermmateriaal op de vloer om krassen en putten te voorkomen. Moet de piano naar de eerste verdieping worden gebracht, of is een flatgebouw de eindbestemming, dan zal ook hier weer gebruik worden gemaakt van een verhuislift.

Nazorg

Wanneer de piano netjes is afgeleverd en geplaatst op de aangewezen plek, is de verhuizing geslaagd. Tip: geef uw piano of vleugel de tijd om te acclimatiseren. Zo kan het instrument wennen aan de vochtigheidsgraad van de nieuwe ruimte. Dit duurt over het algemeen zo'n 8 weken. Daarna kunt u de piano laten stemmen zodat deze weer optimaal klinkt.

Een verhuislift huren

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, voorwaarden en tarieven van het huren van een verhuislift? Stuur ons gerust even een berichtje.

Markplaats vervoer

Bent van plan om via Marktplaats een piano aan te schaffen of er juist een te koop aan te bieden? Dan is onze speciale service 'Markplaats vervoer' een uitstekende optie. Dankzij de Marktplaats service van Smaragd Express wordt uw aankoop veilig en netjes getransporteerd van en naar iedere gewenste plaats in het binnen- of buitenland. Wij bieden deze service aan voor een zeer aantrekkelijke prijs. Ook als er haast is geboden bij het transport, bent u bij ons aan het juiste adres.

Uw piano verhuizen of uw aangekochte piano laten vervoeren? Laat dat maar over aan de vakkundige verhuizers van Smaragd Express. Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan.

Heeft u eerst nog wat vragen over een piano verhuizen? U kunt ons bellen op: 085 - 06 53 750

 • Dennis Baltes
  Prima bedrijf, zeer zeker aan te bevelen. Ze hebben een orgel voor mij van Hollandscheveld naar Meppel gebracht.
  Dennis Baltes
 • Mej Mulder
  De mannen heben netjes me buffetkast van Vianen naar De Meern vervoert zonder problemen en me buffetkast staat weer netjes in me keuken.
  Mej Mulder
 • Elly Brasser
  Bankstel kon de volgende dag al worden opgehaald bij de vorige eigenaar. Omdat het bankstel op de 1e etage niet door de deur kon, moest er daarna ook nog een tillift worden geregeld. Alles een week later super vlot, en op de afgesproken tijd vakkundig geregeld.
  Denken met je mee en komen hun afspraken na, en dat alles voor een zeer redelijke prijs. Kortom een top bedrijf die ik bij iedereen die vervoer nodig heeft van harte kan aanbevelen. Ga zo door jongens!
  Elly Brasser
 • Natascha
  Een grote kast, bed met twee nachtkastjes en tafeltje verhuist. En betaalbaar!! Correctheid van de medewerkers, goede terugkoppeling en goede planning!
  Natascha
 • Stephanie
  Ze hebben mijn piano verhuisd en met een verhuislift op de etage gebracht. Ik raad ze echt bij iedereen aan. Top bedrijf! Ze zijn super snel met offerte verzending, transparant en duidelijk.
  Stephanie
 • Sophia Gulmetov
  Ik heb een eethoek laten vervoeren via Smaragd express en ik ben heel tevreden over hun service. Goede communicatie via mail en telefoon en aardige mensen . Helemaal top!
  Sophia Gulmetov
Secured By miniOrange