Keuken demontage in goede handen bij Smaragd Express

Heeft u een nieuwe keuken besteld of een mooie tweedehands keuken van iemand overgenomen? Dan kunt u natuurlijk niet wachten totdat u er gebruik van kunt maken. Daarvoor moet eerst uw bestaande keuken er nog uit. Voor de demontage van uw huidige keuken bent u bij Smaragd Express aan het juiste adres.

Professionele demontage voor elk type keuken

Smaragd Express is van alle markten thuis. Niet alleen zijn wij een expert op het gebied van verhuizen en transport, maar ook van keuken demontage. Of u nu uw huidige keuken wilt meenemen naar een andere woning, of wilt inruilen voor een nieuwe keuken, ons team van ervaren professionals demonteert keukens op vakkundige wijze. Wij werken netjes en professioneel zodat u in een mum van tijd kunt genieten van uw nieuwe droomkeuken. Het maakt onze vakmensen niet uit om welk type keuken het gaat. We demonteren net zo makkelijk stevige aanrechtbladen van graniet en beton en halen deze correct en keurig voor u weg, als welk andere soort keuken ook. Bovendien zorgen we ook voor het transport, dat we vanzelfsprekend met de grootste zorg uitvoeren. Demontage en het ophalen van elk type keuken doen wij niet alleen in Nederland, maar door heel Europa. Zo hebben wij bijvoorbeeld al heel wat klanten in België blij gemaakt met een (gedemonteerde) keuken uit Nederland.

Keuken demontage en vervoer alles in één pakket

Wanneer u gebruik maakt van onze diensten, profiteert u van onze unieke alles in één service: Keuken demontage en vervoer. Daarnaast kunnen wij, indien gewenst, ook nog uw nieuwe keuken voor u monteren. Dat geldt ook wanneer u een tweedehands keuken heeft aangeschaft. Heeft u de keuken gevonden op Markplaats? Dan bieden wij u de mogelijkheid om het aankoopbedrag van uw nieuwe keuken aan ons over te maken. Wanneer wij uw nieuwe aanwinst bij de verkopende partij gaan ophalen, betalen wij deze het aankoopbedrag contant en onder rembours. Dit geeft u de zekerheid dat uw aankoop ook veilig en zonder marktplaats fraude in onze handen komt. Tegen een geringe vergoeding van €9,95 kunnen wij de keuken ook inspecteren op eventuele (niet aangegeven) schade. Wij bieden flexibele mogelijkheden bij het ophalen van uw keuken. Indien gewenst doen wij het hele proces. Dat wil zeggen: we demonteren de keuken bij de vorige eigenaar, vervoeren dit vervolgens veilig naar uw woning en doen daar ook de montage. Onze 'alles in één' service biedt u als klant tal van voordelen:

 • De complete service van keuken(de)montage en vervoer bieden wij aan tegen een zeer scherp tarief!
 • U hoeft niet allerlei verschillende bedrijven in te schakelen en u heeft dus ook niet te maken met verschillende offertes en afspraken.
 • Wij kiezen voor een heldere en duidelijke aanpak.
 • In onze offerte ziet u direct de eindprijs terug. Dat betekent geen kleine lettertjes of verrassingen achteraf.
 • De keuken demontage en eventuele montage, het vervoer of afvoer, u heeft er bij Smaragd Express geen omkijken meer naar. Alles overzichtelijk in één pakket. Zo staat u voordat u het weet te genieten van uw nieuwe keuken!


Het complete stappenplan van oude naar nieuwe keuken

U bent van plan een nieuwe of tweedehands keuken aan te schaffen. Daar komt heel wat bij kijken. Terwijl u zichzelf al ziet staan koken in uw nieuwe keuken, moeten er eerst nog verschillende stappen worden gezet. Als u uw keuze heeft gemaakt en de koop is gesloten, begint pas het eigenlijke werk.

Transport van uw keuken

Bij aankoop van een nieuwe keuken is er vaak de mogelijkheid dat deze bij u wordt thuisgebracht. De wachttijden voor levering kunnen echter soms behoorlijk oplopen. U bent afhankelijk van de leverancier en de fabrikant wanneer uw nieuwe keuken wordt afgeleverd. Misschien heeft u ook een optie om zelf het transport te regelen. Dan is het wel belangrijk om er zeker van te zijn dat uw nieuwe keuken voorzichtig en op de juiste wijze wordt vervoerd. Keukentransport is bij Smaragd Express in goede handen. Ook wanneer u een tweedehands keuken heeft aangeschaft, vervoeren wij deze veilig en snel naar uw woning en kunnen deze nieuwe keuken ook voor u monteren. Daarbij is het natuurlijk wel van belang dat de oude keuken al is gedemonteerd en weggehaald. Dat is dan ook een andere belangrijke stap bij de aanschaf van een nieuwe keuken.

Demontage van uw huidige keuken

Sommige mensen kiezen ervoor om zelf de demontage van hun keuken te doen. Hier gaat echter best veel tijd inzitten. Bovendien, om het netjes te doen, is dit toch eigenlijk werk voor de vakman. Laten we eens kijken welke stappen er allemaal worden ondernomen tijdens de keuken demontage. De eerste paar stappen zijn nog redelijk eenvoudig.

 • Afsluiten elektriciteit, gas en water.
  Iedere demontage begint bij de meterkast. Hier moet de groep die bestemd is voor de keuken worden uitgeschakeld. Vervolgens kunnen de stopcontacten, schakelaar en verlichting veilig worden verwijderd. Ook de gaskraan en de hoofdkraan voor het water moeten worden dichtgedraaid. Het is daarbij van belang om de leidingen helemaal leeg te laten lopen. Laat daarom de kraan even openstaan totdat er geen water meer uitkomt.
 • Weghalen van keukenapparatuur en keukenkasten.
  In de volgende stap worden keukenapparatuur zoals het gasfornuis, de oven, magnetron, kookplaat, vaatwasser en de afzuigkap verwijderd. Ook het ontkoppelen van de kraan en het weghalen van de wasbak vindt tijdens deze stap plaats. Bij het demonteren van de kastjes is het wel zo handig om eerst de deurtjes eraf te halen als ook de planken en de laden te verwijderen. Dit maakt het een stuk eenvoudiger en lichter om de kastjes te demonteren. Zodra de kastjes en de eventuele ophangsystemen van de muur af zijn, is het tijd voor de volgende stap.
 • Verwijderen aanrechtblad.
  Nu moet het aanrechtblad worden losgemaakt. Dit gebeurt door eerst de kitranden met een mesje te verwijderen en vervolgens het blad los te schroeven. Het loshalen van het aanrechtblad is niet zo heel erg moeilijk. Vooral als het om een recht blad gaat. Het losmaken van een blad met een L- of U-vorm neemt wat meer tijd in beslag omdat in dat geval ook de koppelbouten moeten worden losgedraaid.
 • Verwijderen van wandtegels.
  Hier komt het echte vakmanschap om de hoek kijken. Zeker wanneer de tegels nog weer moeten worden hergebruikt, is het een uitdaging om deze netjes en heel van de muur te verwijderen. Als de tegels niet bestemd zijn voor hergebruik, is het werk iets eenvoudiger. Het is echter wel belangrijk dat de muur waaraan de tegels vastzaten egaal blijft. Zo ontstaan er geen problemen bij het monteren van een nieuwe keuken en het plaatsen van een nieuwe keukenwand. Het is ook mogelijk om de vloertegels te laten verwijderen. Dit gebeurt op dezelfde manier als bij de wandtegels.
 • De keuken schoon opleveren
  Zodra alles uit de keuken is verwijderd, moet de lege ruimte natuurlijk helemaal schoon worden gemaakt. Daarna is alles in gereedheid gebracht voor het plaatsen van uw nieuwe keuken.

Oude keuken afvoeren

Heeft uw oude keuken zijn beste tijd gehad en bent u niet van plan om deze nog te verkopen of weg te geven, dan rest er nog maar een bestemming, de vuilstort of het milieupark in uw gemeente. Wanneer wij voor u de keuken demontage doen, zorgen wij desgewenst ook voor de afvoer van uw oude keuken. Let wel! De regels voor het storten van grof vuil kunnen per gemeente verschillen.

Wat kost keuken demontage?

Bij het bepalen van de prijs moet u rekening houden met verschillende factoren. Zo speelt de grootte van de keuken een rol. Een keuken met een L- of U-vorm met veel kastjes en keukenapparatuur vergt meer tijd om te demonteren dan een simpele rechte keuken, waarin veel minder aanwezig is. Kortom, hoe kleiner de keuken en hoe minder kastjes en keukenapparatuur er aanwezig zijn, hoe sneller we de klus kunnen klaren. Dat ziet u dan ook terug in de prijs.

Een andere factor die van invloed is op de prijs is de bereikbaarheid van uw keuken. Als uw keuken zich aan de achterkant van de woning bevindt en de spullen moeten worden afgevoerd via uw tuin dan levert dit meer werk op. Dat geldt ook wanneer het om een keuken op een flat gaat.

Daarnaast maakt het nogal een verschil of u uw tegels wilt laten verwijderen of niet. Wilt u deze ook graag hergebruiken dan gaan wij extra voorzichtig te werk en kost het extra tijd om deze netjes van uw muur te verwijderen.

Ook de hoeveelheid afval die wij moeten afvoeren, is van invloed op de prijs. Denk bijvoorbeeld aan de huur van een container.

Uw keuken demonteren? Vraag het aan de vakman!

Smaragd Express staat voor snel, professioneel, flexibel, makkelijk, goedkoop en een uitgebreide service van transport, verhuizen en keuken demontage. Wij gaan graag voor u aan de slag. Bent u van plan om binnenkort een nieuwe keuken te kopen en wilt u uw oude keuken laten demonteren? Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan.

Heeft u eerst nog wat vragen over keuken demontage? Bel ons gerust op: 085 - 06 53 750

 • Dennis Baltes
  Prima bedrijf, zeer zeker aan te bevelen. Ze hebben een orgel voor mij van Hollandscheveld naar Meppel gebracht.
  Dennis Baltes
 • Mej Mulder
  De mannen heben netjes me buffetkast van Vianen naar De Meern vervoert zonder problemen en me buffetkast staat weer netjes in me keuken.
  Mej Mulder
 • Elly Brasser
  Bankstel kon de volgende dag al worden opgehaald bij de vorige eigenaar. Omdat het bankstel op de 1e etage niet door de deur kon, moest er daarna ook nog een tillift worden geregeld. Alles een week later super vlot, en op de afgesproken tijd vakkundig geregeld.
  Denken met je mee en komen hun afspraken na, en dat alles voor een zeer redelijke prijs. Kortom een top bedrijf die ik bij iedereen die vervoer nodig heeft van harte kan aanbevelen. Ga zo door jongens!
  Elly Brasser
 • Natascha
  Een grote kast, bed met twee nachtkastjes en tafeltje verhuist. En betaalbaar!! Correctheid van de medewerkers, goede terugkoppeling en goede planning!
  Natascha
 • Stephanie
  Ze hebben mijn piano verhuisd en met een verhuislift op de etage gebracht. Ik raad ze echt bij iedereen aan. Top bedrijf! Ze zijn super snel met offerte verzending, transparant en duidelijk.
  Stephanie
 • Sophia Gulmetov
  Ik heb een eethoek laten vervoeren via Smaragd express en ik ben heel tevreden over hun service. Goede communicatie via mail en telefoon en aardige mensen . Helemaal top!
  Sophia Gulmetov
Secured By miniOrange